Stranica 2
broj posjeta:
Bilteni
1.3.2018
IPA bilteni

  


POSJET
14.8.2018
IPA sekcija Švicarska

         U vremenu od 22. do 24. lipnja 2018. godine članovi IPA sekcije Švicarska, Regione Ticino bili su u prijateljskom posjetu IPA sekciji Hrvatske, RK Brodsko posavska. Nakon smještaja u sobe i kratkog odmora, obišli su uži centar grada i novi objekt Postaje granične policije Slavonski Brod, gdje ih je ugostio i načelnik postaje, a ujedno i predsjednik IPA RK brodsko posavska g. I. Đaković. Nakon obilaska uslijedio je ručak i kratki odmor. U podvinjskom brdu, gdje su bili i smješteni, organizirana je večera i ugodno druženje članova IPA-e, te sastanak s delegacijom ministarstva Hrvatskih branitelja na čelu s pomoćnikom ministra g. N. Križić, i naravno razmjena poklona između gostiju iz Švicarske i pomoćnika ministra. S obzirom da je u tijeku Svjetsko nogometno prvenstvo, organizirano je i zajedničko gledanje utakmice između reprezentacije Srbije i Švicarske, u kojoj su unatoč početnih 1:0 reprezentativci Švicarske, a na zadovoljstvo naših gostiju, uspjeli preokrenuti u svoju korist, nakon čega je slijedilo druženje do kasno u noć.

         23. lipnja nakon doručka organiziran je izlet u Park prirode Kopački rit u Baranji, te kratki posjet graničnom prijelazu Slavonski Brod, gdje su gosti obišli novoizgrađeni i obnovljeni objekt. U večernjim satima bili su na spektakularnom koncertu Dine Merlina u brodskoj tvrđavi, koji je bio tek zagrijavanje za noćni izlazak u mnogobrojne gradske kafiće i noćne klubove.

         Ovim putem se potrebno zahvaliti UGO San Marco, UGO Kuća Piva, restoran Oroz i gospodinu M. Opačak, našim sponzorima koji su nam pomogli i omogućili organizirati i realizirati ovo druženje.RAFTING NA VRBASU
30.07.2018
Rafting na Vrbasu u svibnju

  

         Članovi Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska, zajedno sa obitelji, prijateljima i kolegama, bili su na jednodnevnom izletu u svibnju 2018. godine u mjestu Krupa na Vrbasu u susjednoj Bosni i Hercegovini, a većina putnika sudjelovala je u raftingu na rijeci Vrbas u organizaciji više kajakaških klubova iz Banja Luke i okolice.
Po dolasku u Krupu na Vrbasu u prijepodnevnim satima organiziran je doručak u prirodi (ćevapi u lepinji i burek) na samoj obali Vrbasa, nakon čega je uslijedila priprema za rafting.

         Rafting se održavao na dionici Krupa – Karanovac (15 km, kategorija II-III-IV) u trajanju od cca. 3-3,5 sata, započeo je  mirnijim dijelom toka Vrbasa sa manjim brzacima, nakon 15-20 minuta naišli smo na uzbudljivije brzake. Nakon 40 minuta do sat vremena ugodne vožnje ušli smo u kanjon Tijesno, gdje su se brzaci III-IV stupnja divlje vode nizali jedan za drugim gotovo 4 km, a potom smo opet naišli na mirniji dio rijeke.

         Po povratku s raftinga organiziran nam je ručak u hladovini na ušću rječice Krupa u Vrbas, s bogatim i raznovrsnim jelovnikom (lovačka juha, janjetina, svinjetina…) i velikom ponudom pića koje se hladi u Vrbasu tako da smo se mogli sami posluživati po želji.

         Nakon ručka obišli smo predio Krupe na Vrbasu, etno selo koje obiluje mlinovima gdje se još uvijek melje brašno i može se kupiti po pristupačnim cijenama i srednjovjekovni manastir Krupa u prekrasnom prirodnom okruženju. U samom mjestu postoje razni ugostiteljski objekti za osvježenje i jelo, a cijene su simbolične.

         Ljubaznost domaćina, dobra „klopa“ , prirodni ambijent, lijepo vrijeme, ugodno društvo i sam tijek putovanja do odredišta i natrag, naravno i doprinos skipera, koji su bili stručni i profesionalni, učinili su ovaj izlet R.K. „IPA brodsko-posavka“ fantastično provedenim danom u prirodi i društvu :)   

           A naš vrijedni kolega i član Krbo (Nenad Krbavac) napravio je nekoliko slikica za pamćenje, pa slobodno pogledajte u galeriji…

GALERIJA FOTOGRAFIJA


Bilteni
1.3.2018
IPA bilteni

  


IPA BRODSKO POSAVSKA
9.5.2018
IPA BRODSKO-POSAVSKA POD NOVIM VODSTVOM PREDSJEDNIKA IVICE ĐAKOVIĆ

       Dana 21. travnja 2018. godine IPA brodsko-posavska bila je domaćin 4. međunarodnog kuglačkog turnira i dok se na borilištu odlučivalo tko će do najvišeg plasmana, u ugodnom ambijentu izletišta „Savus“ održavala se Izborna skupština kluba.  Naime, dosadašnji predsjednik Antun Valić postao je prvim čovjekom Policijske uprave brodsko-posavske i nakon gotovo 12 godina predsjedavanja Klubom, poradi službenih obveza podnio je ostavku na ovo vrlo zahtjevno mjesto. Ivica Đaković kao jedini kandidat jednoglasno je izabran za novog predsjednika sa svojim suradnicima. Obzirom da je Ivica Đaković dugi niz godina član Upravnog odbora i isticao se svojim nesebičnim radom, bez imalo skromnosti možemo biti sigurni da će klub nastaviti dobrim putem i dosadašnjom dinamikom.

       Antun Valić svojim radom podigao je klub na jednu vrlo visoku razinu i uz pohvale  i poklone zahvale još jednom velika mu HVALA za sve što je učinio za IPA-u, za svoj klub i Sekciju!        
4. MEĐUNARODNI KUGLAČKI TURNIR

       Dana 21. travnja na 4. međunarodnom kuglačkom turniru u organizaciji IPA regionalnog kluba Brodsko-posavske sudjelovalo je ukupno 13 ekipa (8 muških i 5 ženskih).

       Pored domaćina, na turnir su se odazvali i IPA regionalni klubovi iz Osijek, Vukovara, Zagreba, Like i Karlovca, te klubovi iz Brčkog, Doboja, Banja Luke i Hercegbosanske županije. U vrlo izjednačenoj borbi za što većim brojem srušenih čunjeva, najbolje su se snašli gosti iz Osijeka- u ženskoj konkurenciji i iz Hercegovine u muškoj konkurenciji.

Rezultati u ženskoj konkurenciji su slijedeći:

Ekipno                                                    Pojedinačno
 1. IPA Osijek                                        1. Gordana Ferić – Brodsko-posavska
 2. IPA Brodsko posavska                       2. Elvira Kranjčec- IPA karlovac
 3. IPA Karlovac                                    3. Mirela Arambašić – IPA Osijek
 4. IPA Banja Luka
 5. IPA Brčko

Rezultati u muškoj konkurenciji su slijedeći:

Ekipno                                                     Pojedinačno

 1. IPA Herceg-bosanska županija         1. Josip Filajdić – Brodsko-posavska
 2. IPA Brodsko-posavska 1                  2. Holjevac – IPA Karlovac
 3. IPA Zagreb-Lika                              3. Višić – IPA Hercegovina
 4. IPA Karlovac
 5. IPA Osijek
 6. IPA Brodsko-posavska 2
 7. IPA Banja Luka
 8. IPA Brčko

        U veselom raspoloženju i prekrasnom ambijentu izletišta „Savus“  nastavilo se sa druženjem uz pjesmu i ples do ranih jutarnjih sati.

SEVO PER AMIKECO!
IZLET
3.5.2018
Ljubitelje prirode i aktivnih sportova pozivamo na jednodnevni izlet i rafting na rijeci Vrbas dana 26.05.2018. godine

Polazak na izlet je u 06,30 sati sa parkirališta ispred Kauflanda u Slavonskom Brodu.

            Plan izleta je sljedeći:

 • Po dolasku u Krupu na Vrbasu u prijepodnevnim satima organiziran je doručak po izboru sudionika: uštipci sa sirom i kajmakom ili srednja porcija ćevapa, aperitiv domaća rakija;
 • Nakon doručka slijedi priprema za rafting na dionici Krupa – Karanovac (15 km, kategorija II-III-IV) u trajanju od cca. 3-3,5 sata,
  • rafting započinje mirnijim dijelom toka Vrbasa sa manjim brzacima,
  • nakon 15-20 minuta nailazi se na uzbudljivije brzake, smjenjuju se brzaci i mirniji dijelovi rijeke,
   40 minuta do sat vremena ugodne vožnje ulazi se u kanjon Tijesno, gdje se brzaci III-IV stupnja divlje vode nižu jedan za drugim gotovo 4 km, a potom se opet nailazi na mirniji dio,
  • rafting završava na prirodnoj šljunčanoj plaži u Karanovcu, gdje se sudionici   ukrcavaju u autobus i vraćaju u Krupu na Vrbasu na piknik;
 • Po povratku s raftinga organiziran je ručak za sudionike: lovačka čorba, svinjetina ili janjetina sa ražnja (500,00 gr po osobi), sir, sezonska salata, pogača/kruh te piće u neograničenoj količini (sokovi, mineralna voda, pivo, vino, domaća rakija); sve je servirano u prirodi u hladovini na ušću rječice Krupa u Vrbas; piće se hladi u Krupi i sudionici ga mogu uzeti sami iz rijeke po želji.
 • Nakon ručka slijedi obilazak rijeke Krupe po uređenoj pješačkoj stazi do njenih izvora te brojnih mlinova, gdje se još uvijek melje brašno, te obilazak ostataka srednjovjekovnih kula i srednjovjekovnog manastira Krupa u trajanju cca. 1,5 sata laganog hoda;
 • Putnici koji ne budu sudjelovali na raftingu mogu napraviti razgled navedenih mlinova, kula i manastira (manje etno selo) za vrijeme trajanja raftinga te se osvježiti u ugostiteljskom objektu, koji se nalazi neposredno na rijeci Krupi ili jednostavno uživati u prirodi i provoditi aktivnosti po vlastitom izboru;

                       
           Cijena jednodnevnog izleta je 330,00 kn po osobi, a u cijenu su uključeni doručak, ručak, rafting i prijevoz autobusom.

 

Prijave se zaprimaju na telefon 211-531 ili na email: tackar@mup.hr do 15. svibnja 2018. godine, a plaćanje se vrši najkasnije do 20. svibnja 2018. godine kod Tanje Ačkar.

Ujedno obavještavamo kolege da na linku
\\server-sb\IPA\
možete učitavati i preuzimati slike s naših zajedničkih putovanja!

Napomena:
- ukoliko ste prijavu izvršili do 15.04.2018. godine, bit ćete na popisu i nije se potrebno ponovo prijavljivatiSPORT
28.3.2018
Kuglački kup

Broj: IPA 1/3-18.
Slavonski Brod, 22.ožujka 2018. godine

IPA HRVATSKA SEKCIJA

           Poštovani  IPA prijatelji,

           regionalni IPA klub Brodsko-posavske organizira IV. međunarodni kuglački kup u Slavonskom Brodu dana  21. travnja 2018. godine (subota) na osmostaznoj kuglani „Vijuš“ u Slavonskom Brodu, Stanka Vraza 2.
           
            Natjecanje je organizirano za ekipe - muške - koje sačinjavaju četiri igrača i – ženske - koje sačinjavaju tri igračice (pored ekipnog, natjecanje će biti i u  pojedinačnoj konkurenciji). Natjecanje se provodi po propozicijama HKS (60 hitaca 2x30), a u slučaju manjeg broja prijavljenih ekipa organizator zadržava pravo promjene propozicija (120 hitaca, 4x30) kako bi natjecanje završilo u predviđenom roku.
 
           Molimo regionalne klubove da poziv učine dostupan svojim članovima, pa  i onima koji nemaju  isključivo kuglačke vještine jer ovo neće biti samo kuglačko natjecanje, već prekrasno druženje članova IPA-e u našem gradu.

           Prijave ekipa ( gostiju ) možete izvršiti na broj telefona 0915680424 Mato Brekalo i Ivan Keser, mail - mabrekalo@mup.hr,  ikeser@mup.hr  najkasnije do 13. travnja 2018. godine, a u prijavi je  potrebno naznačiti:

 • Broj muških ekipa
 • Broj ženskih ekipa
 • Broj natjecatelja koji će nastupiti samo u pojedinačnoj konkurenciji (M-Ž)
 • Ukupan broj sudionika (natjecatelji, pratnja)
 • Potrebito je naznačiti broj osoba koje bi koristile smještaj (nije u cijeni boravka)

 

            SVI ste  dobrodošli, a KOTIZACIJA  za Vaš boravak i sudjelovanje u kuglačkom spektaklu uz osiguranu besplatnu hranu i piće za cijelo vrijeme vašeg boravka iznosi 100 kuna po osobi (plaćanje na račun IPA kluba brodsko posavske ili uplatom kod blagajnika kluba).

Raspored: 

11,30 do 12,30 sati       - okupljanje ekipa u kuglani uz piće dobrodošlice
12,45 sati                     - izvlačenje startnih brojeva i svečano otvaranje turnira
13,00 do 17,00 sati       - natjecanje
17,00 do 19,00 sati       - slobodno vrijeme za razgledavanje gradskih znamenitosti
19,00 sati                     - proglašenje pobjednika i druženje uz živu glazbu i                      
                                     bogati slavonski stol

Zamjenik predsjednika
Milan BudimirSKUPŠTINA
20.3.2018
Poziv

Tijelima IPA Brodsko-posavska-SVIMA
Članovima Skupštine-SVIMA

P O Z I V

        Temeljem čl. 26. Statuta RK IPA Brodsko-posavska, sazivam izvanrednu Izbornu skupštinu IPA Brodsko-posavska za dan 21.04. 2018.godine u 17:30 sati na izletištu „Savus“ u Bukovlju.

 

PRIJEDLOG DNEVNOG REDA

 1. Uvodni govor predsjednika kluba
 2. Utvrđivanje zapisničara, te izbor verifikacijske komisije i njezino izvješće
 3. Usvajanje Zapisnika sa zadnje Skupštine Regionalnog kluba
 4. Izbor izbornog povjerenstva i dva ovjerovitelja Zapisnika
 5. Izvješće o radu udruge za 2017. godinu
 6. Financijsko izvješće za 2017. godinu
 7. Izvješće Nadzornog odbora
 8. Izvješće Suda časti
 9. Izbor predsjednika i drugih tijela Regionalnog kluba
 10. Donošenje Odluke o davanju ovlaštenja za zastupanje Regionalnog kluba
 11. Razno

SERVO PER AMIKECO !

Zamjenik predsjednika
Milan BudimirDAN ŽENA
8.3.2018
Svim pripadnicama nježnijeg spola želimo SRETAN DAN ŽENA!

Bilteni
1.3.2018
IPA bilteni

  


Bilteni
1.2.2018
IPA bilteni

  
NOVE ISKAZNICE
31.12.2017
ISKAZNICE 2018.

Pogledajte fotografijePoštovani članovi IPA-e i dragi prijatelji,


       obavještavamo vas da će od 2.1.2018. biti organizirano preuzimanje iskaznica za 2018. godinu. U slučaju eventualnih nepoznanica vezano uz plaćanje članarine, preuzimanje iskaznica i popratnog materijala možete se obratiti tajniku na mail slbrod@ipa.hr


       NAPOMENA: Uplate se od 2.1.2018. mogu vršiti prema slijedećim podacima:

Primatelj:
Regionalni klub IPA Brodsko-posavska
IBAN: HR54 2340 0091 1102 8618 6
Poziv na broj:
''broj iskaznice'' npr 09191-07 (ili upisati svoj OIB)
Opis plaćanja: Članarina za 2018.


Iznos članarine je 150,00 kn.
  IPA BP
   


Čestitka
21.12.2017
KULTURA
21.11.2017
Dvodnevno putovanje u Novi Sad

        Prvi dan, 09.12.2017.

        Polazak iz Slavonskog Broda, sa Kauflandovog parkinga u 07,00 sati. Dolazak u Novi Sad u prijepodnevnim satima te razgledavanje znamenitosti grada s profesionalnim vodičem. Novi Sad proglašen je Europskom Prijestolnicom Kulture za 2021. godinu. Potom odlazak u PUB 92 na kavu i osvježenje. Nastavak razgleda Novog Sada, nakon čega slijedi slobodno vrijeme za opuštanje, šetnju, kupovinu. Nakon slobodnog vremena, po dogovoru s putnicima, odlazak do Petrovaradinske tvrđave. Petrovaradinska tvrđava druga je po veličini tvrđava u Europi, na kojoj ćemo, osim otkrivanje tajni "Gibraltara na Dunavu" uz zanimljivu priču, imati priliku uživati u prekrasnom pogledu na Novi Sad, Dunav, mostove i napraviti fantastične fotografije...
Opširnije


SPORT
4.9.2017
Novi uspjeh kuglača IPA brodsko posavske

Pogledajte fotografije       Članovi kluba IPA brodsko posavske 2. rujna 2017. godine nastupili su na II međunarodnom kuglačkom turniru u Banja Luci, u organizaciji IPA Banja Luka. Na turniru je nastupili 13 ekipa iz 7 zemalja (Slovenije, Rumunjske, Makedonije, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Srbije ).

       Klub IPA brodsko posavske predstavljali su Marko Ferić, Zlatko Andraković, Damir Franjković, Josip Filajdić i Mato Brekalo. U vrlo jakoj konkurenciji klub IPA brodsko-posavska osvojio je prvo mjesto, ispred vrlo dobrih domaćina, te tradicionalno dobre ekipe IPA Lika.

       Pored već spomenute ekipe IPA Lika na turniru su nastupile još dva kluba iz Hrvatske, klubovi iz Osijeka i Vukovara koji su također postigli vrlo dobre rezultate, a naročito ženski dio ekipe iz Osijeka koji nije imao ravnopravnog protivnika i bez većih problema osvoji prvo mjesto.

       U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio domaći kuglač IPA Banja Luka, dok se iznenađujuće vrlo dobrom igrom među najbolje pojedince ubacio Mato Brekalo koji je zauzeo drugo mjesto, dok je treće mjesto zauzeo uvijek dobri Željko Odorčić iz IPA Lika. U pojedinačnoj konkurenciji iz našeg kluba vrlo dobro četvrto i peto mjesto zauzeli su Josip Filajdić i Marko Ferić. Važno je napomenuti da je igra i naša dva preostala igrača Damira Franjković i Zlatka Andrakovića bila na visokoj razini i da bez njihovog doprinosa ne bi bilo moguće osvojiti prvo mjesto.

       Domaćinu pripadaju velike pohvale za odličnu organizaciju samog sportskog natjecanja kao i za prekrasno druženje koje je potrajalo do ranih jutarnjih sati.


  Predsjednik
  Antun Valić


PLEXI NOSAČ
18.8.2017
PLEXI NOSAČ ZA NALJEPNICU


Poštovani članovi IPE i dragi prijatelji,

       obavještavamo vas da smo nabavili nosače naljepnica od plexiglasa koje možete kupiti po cijeni od 25 kn/kom.

       Kontakt:
       
slbrod@ipa.hr

       NAPOMENA: Uplate se mogu vršiti prema slijedećim podacima:

       Primatelj: Regionalni klub IPA Brodsko-posavska
       IBAN: HR54 2340 0091 1102 8618 6
       Poziv na broj: broj iskaznice npr 09191-07 (ili upisati svoj OIB)
       Opis plaćanja: Plexi nosač
       Iznos: 25,00 kn
  IPA BP
   


Druženje članova IPA-e
4.3.2017
Izletište SAVUS - Bukovlje - ODGOĐENO DO DALJNJEG


Do daljnjeg se odgađa druženje u izletištu Savus.

       Zadnja nedjelja u kolovozu predvidjena je za druzenje clanova IPA brodsko posavska sa svojim obiteljima u izletištu SAVUS u Bukovlju.
  IPA BP
   


Sport i rekreacija
3.7.2017


ISKAZNICE
25.7.2017
ISKAZNICE ZA NOVE ČLANOVE

Pogledajte fotografije       Obavještavamo nove članove da je stigla nova pošiljka iskaznica! Za sve informacije javiti se na mail slbrod@ipa.hr kod kolege Davora Kliškovića.
  IPA BP
   


Sport
14.6.2017


Bilteni
1.6.2017
IPA bilteni

  
DRUŽENJE
8.5.2017
Putovanje u Mostar i Međugorje

Bilteni
3.5.2017
IPA bilteni

  
OBLJETNICA
25.4.2017
10 obljetnica IPA u Slavonskom Brodu - 09.04.2017.ČESTITKA
12.4.2017
Sretan Uskrs!Bilteni
14.4.2017
IPA bilteni

  
Rekreacija
25.3.2017
Badminton

Pogledajte fotografije
       Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji članovi IPA-e Brodsko-posavske, HVIDR-a grada Slavonskog Broda planira u mjesecu svibnju otvoriti igralište za badminton.

       U dogovoru sa predsjedništvom HVIDR-e, za rekreaciju, bavljenje navedenim sportom, a posebice podizanje fizičke spreme policijskih službenika Regionalni klub IPA Brodsko-posavska imao bi na korištenje određene termine na navedenom igralištu.

       S obzirom na navedeno, molim Vas da se svi zainteresirani do 20.04. 2017. godine jave koordinatoru za sportske aktivnosti Mati Brekalu, s naznakom u koje dane i u koje vrijeme bi im odgovaralo igranje badmintona, a zatim ćemo na sastanku s predstavnicima HVIDR-e uskladiti termine određene za IPA Brodsko-posavsku.

Kontakt osoba: Mato Brekalo, mobitel broj: 0915680424 ili e-mail: slbrod@ipa.hr

  Predsjednik RK IPA BP
  Antun Valić


Druženje članova IPA-e
10.3.2017
Putovanje na SKADARSKO JEZERO


Poštovani članovi i dragi prijatelji,

       regionalni klub IPA Dubrovnik organizira putovanje dana 1. i 2. travnja 2017. godine na Skadarsko jezero u Crnoj Gori i Albaniji!

Pridružite te nam se na još jednu avanturu u ozračju IPA prijateljstva!
Prijavnica i program putovanja nalaze se u prilogu ove obavijesti.

Rok prijave: 23. ožujka 2017. godine.

RK IPA Dubrovnik


       PROGRAM (pdf)
       Prijava (pdf)
       Uplatnica (pdf)

  IPA BP
   


ZNAČKE
24.10.2016
NOVE IPA ZNAČKE

Pogledajte fotografije
       Članovi IPA koji žele imati suvenir IPA značku, mogu je nabaviti isključivo putem IPA kluba po cijeni od 250,00 kn (uključuje troškove dostave). Napominjemo kako se pločica uz značku neće montirati kako bi se naknadno mogao ugravirati broj iskaznice korisnika.

Značka IPA HR 2016.
Fotografija značke


  IPA BP
   


NOVE ISKAZNICE
16.12.2016
ISKAZNICE 2017.

Pogledajte fotografijePoštovani članovi IPE i dragi prijatelji,


       obavještavamo vas da će od 2.1.2017. biti organizirano preuzimanje iskaznica za 2017. godinu. U slučaju eventualnih nepoznanica vezano uz plaćanje članarine, preuzimanje iskaznica i popratnog materijala možete se obratiti tajniku na mail davor.kliskovic@sb.ht.hr


       NAPOMENA: Uplate se mogu vršiti prema slijedećim podacima:

Primatelj:
Regionalni klub IPA Brodsko-posavska
IBAN: HR5423400091110286186
Poziv na broj:
''broj iskaznice'' npr 09191-07 (ili upisati svoj OIB)
Opis plaćanja: Članarina za 2017.

Iznos članarine je 120,00 kn za postojeće članove ili 150,00 kn za prvu godinu članstva novih članova.
  IPA BP
   


PRETHODNE STRANICE